Praktický nácvik hasenia
Spoločnosť Safirs, s.r.o. zabezpečuje praktický výcvik hasenia na profesionálnom a ekologickom tréningovom simulátore.
Počas nácviku prebieha:
Komu je nácvik určený:
Výkon protipožiarnej asistencie
Spoločnosť Safirs, s.r.o. zabezpečuje výkon protipožiarnej asistenčnej hliadky pri činnostiach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru a to:
- prostredníctvom vyškolených hasičov (zamestnancov hasičských jednotiek) s príslušnými OOPP určenými pre zásahovú činnosť.
- v prípade požiadavky aj prostredníctvom modernej hasičskej techniky s vybavením.
Periodické kontroly ochranných pracovných prostriedkov proti pádu
Vykonávanie periodických kontrol je potrebné pre zaistenie bezpečnosti ochranných prostriedkov a môžu ju vykonávať len oprávnené osoby (Smernica EU 425/2016 EEC)
Periodické kontroly ochranných prostriedkov proti pádu sa vykonávajú na základe ustanovenia vyhlášky MPSVaR SR č.147/2013 Z.z., ktorá v prílohe č.6 ods.5.2 ukladá zamestnávateľovi vykonať periodickú kontrolu a skúšku osobných ochranných pracovných prostriedkov pre práce vo výške najmenej raz za 12 mesiacov, resp. po každej mimoriadnej udalosti ako je zachytenie pádu, alebo po extrémnom zaťažení OOPP v podmienkach, ktoré zhoršujú ich technický stav.
Periodické kontroly a skúšky vykonávajú oprávnené osoby, ktoré sú odborne spôsobilé na danú činnosť. Naša spoločnosť Vám ponúka revíziu značiek, ktoré sú bežne dostupné na Slovenskom trhu. OPP
Kalibrácia detektorov plynov
Spoločnosť Safirs s.r.o. vykonáva kalibrácie detektorov plynov výrobcu v oblasti meracej techniky BW Technologies by Honeywell.
V zmysle návodu na použitie detektorov plynov je potrebné vykonávať kalibráciu a kontrolu prístrojov minimálne raz za 6 mesiacov. Kalibrácia detektoru plynov spočíva v nastavení na čistý atmosférický vzduch a na hodnotu príslušného kalibračného plynu, pričom sa vykoná aj celková kontrola prístroja, funkčnosť zvukových a svetelných alarmov a vystaví sa protokol o vykonaní kalibrácie s platnosťou na 6 mesiacov.
PZS zabezpečí prostredníctvom vlastných zamestnancov zhodnotenie fyzickej záťaže pri práci podľa aktuálne platnej legislatívy. Podľa požiadavky klienta vypracujeme aj posudky o riziku so zaradením prác do kategórií, v prípade potreby prevádzkový poriadok pre prácu v zvýšenej fyzickej záťaži. Súčasťou dokumentácie je aj návrh opatrení na zníženie fyzickej záťaže a zlepšenie ergonomických podmienok.
Hodnotenie vykonávame pre jednotlivé parametre celkovej fyzickej záťaže:
Vyššie uvedené parametre fyzickej záťaže hodnotíme každý osobitne alebo vykonávame komplexné meranie – závisí od požiadavky klienta, charakteru práce a pracovných podmienok. Pred meraním vykonávame obhliadky pracovísk s odporúčaním na konkrétne meranie určitých parametrov fyzickej záťaže.
Ochorenia podporno-pohybového sústavy horných končatín vzniknuté v súvislosti s prácou patria medzi najčastejšie choroby z povolania a predstavujú vážny problém so značným sociálne - ekonomickým dopadom pre jednotlivca i pre zamestnávateľov. Ochorenia často recidivujú a vedú k dlhodobej práceneschopnosti a k zníženiu kvality života pracovníkov.
Najúčinnejším riešením je včasná a účinná prevencia. Aby však mohla byť realizovaná, je najprv potrebné dôsledné posúdenie pracovnej činnosti a pracovného prostredia z hľadiska zdravotných rizík.
Jedna z najpresnejších metód merania záťaže malých svalových skupín horných končatín (lokálnej svalovej záťaže) je meranie pomocou integrovanej elektromyografie, ktorá je založená na monitorovaní elektrofyziologických potenciálov zo zaťažovaných svalov počas pracovnej zmeny.
Spoločnosť Safirs, s.r.o. prostredníctvom odborných pracovníkov PZS vykonáva meranie LSZ hodnotia touto metódou s využitím EMG Holtera.
Záťaže a lokálnej svalovej záťaže majú niekoľkoročné skúsenosti, vykonávali merania v rôznych odvetviach výroby, ale aj služieb. Poradenstvo a návrhy opatrení odporúčame konzultovať priamo na pracovisku s konkretizáciou zistených nedostatkov a s možnosťami ich odstránenia.
Portfólio služieb oddelenia pracovnej zdravotnej služby (PZS) zahŕňa aj činnosť - služby v oblasti hygieny výživy pre zamestnávateľov, kde sa vykonáva manipulácia s potravinami, príprava alebo výdaj hotových jedál (napr. potravinárska výroba, predajne, sklady, distribúcia potravín, reštaurácie, bary, kaviarne, stánky rýchleho občerstvenia, jedálne, fast foody, bufety, domy opatrovateľskej starostlivosti a pod..
Poskytujeme a zabezpečujeme:
HACCP (Hazard Analyssis Critical Control Points) je analýza nebezpečenstva zdravotnej a hygienickej nezávadnosti potravín a identifikácia kritických bodov, preventívne zaistenie kontroly v týchto bodoch. Predstavuje systém všeobecných zásad, ktoré možno uplatniť v rôznych podmienkach na určenie zodpovednosti za kvality produkovaných požívatín.
Zamestnávateľ – prevádzkovateľ zariadenia, kde sa manipuluje s potravinami je povinný mať zavedený systém HACCP podľa nariadenia (ES) č. 852/2004 Európskeho parlamentu a Rady (ES) z 29. 4. 2004 o hygiene potravín a Potravinového kódexu, ktorý podľa druhej časti, VIII. hlavy zavádza pojem HACCP ako Správnu výrobnú prax.
Systém HACCP spočíva predovšetkým v zistení jednotlivých procesov v prevádzke, ich dokumentácií, popise činností pre bezpečné podávanie potravín a ich dodržiavaní. V rámci HACCP ponúkame vypracovanie dokumentácie, implementáciu tohto systému, poradenstvo, školenie zamestnancov. Dokumentácia obsahuje:
Epidemiologicky závažná činnosť (EZČ) je pracovná činnosť, ktorá je spojená s rizikom vzniku a šírenia prenosných ochorení, napr. pri výroba, manipulácia a uvádzanie do obehu potravín a pokrmov.
V zmysle Vyhlášky MZ SR č. 585/2008 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení v znení neskorších predpisov - zamestnanci, ktorí vykonávajú v rámci svojej pracovnej náplne epidemiologicky závažnú činnosť musia byť zdravotne a odborne spôsobilí pre daný pracovný výkon. Zdravotnú spôsobilosť preukazuje osoba zdravotným preukazom. Odborná spôsobilosť je podmienená kvalifikačným vzdelaním určeným Vyhláškou MZ SR č. 585/2008 Z. z. v znení neskorších predpisov alebo Osvedčením o odbornej spôsobilosti na výkon EZČ, ktorý vydáva pre konkrétneho zamestnanca Regionálny úrad verejného zdravotníctva.
V zmysle zákona NR SR č. 152/1995 Z. z. v znení neskorších predpisov a predpisov EÚ (Nariadenie EP a Rady (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín) musia byť zamestnanci pravidelne preškoľovaní v oblasti hygieny potravín, uplatňovania zásad analýzy nebezpečenstva a kritických kontrolných bodov (HACCP) a dodržiavania požiadaviek potravinového práva.
"Som velmi spokojny s ochranou mojho objektu.
"
"Som nadmieru spokojny s ochranou mojej osoby.
"